آرشیو خرداد ماه 1400

ملاك انتخاب فر مناسب

آتش در تنور

خريد فر اخوان

در يمن ، هر وقت زن خانه مي خواست آتش را در تنور خود روشن كند ، كمي از هر نوع آتش زدن چوب را برداشت و آنها را در كوره مرتب مي كرد. ابتدا ، او شاخه هاي نازكي (لهوا: عربي: لصوة) يا شاخه هايي را در دهانه كوره قرار مي داد ، و مستقيماً بالاي آن تكه هاي نازك چوب ، و به دنبال آن تكه هاي ضخيم تر ، قرار مي داد. در دو طرف توده چوب ، او دو بريكت سرگين گوسفند (كيبا ، عربي: الكبا) برپا مي كرد و سپس همه قابلمه هاي پخت و پز و كتري هاي قهوه را كه نياز به گرم شدن داشتند ، بالاي اجاق قرار مي داد. مهمترين تكه هاي منشعب براي روشنايي جيادين بود ، بوته اي كه در آن ماده اي ملتهب مانند چسبناك و كشسان بين پوست و چوب وجود دارد. اين ماده التهابي بود و به سرعت روشن مي شد. آتش با قرار دادن يك پارچه يا كاغذ در حال سوختن در اجاق شروع مي شود.
پخت
وقتي دود مي ماند ، درب آن برداشته مي شود و تكه هاي خمير را با دست صاف مي كنيم و مستقيماً روي سنگهاي آهكي قرار مي دهيم (در مورد اجاق گاز تابون). در اكثر اجاق ها مي توان 4 تا 5 نان را به طور هم زمان پخت. سپس دهانه مهر و موم شده و آتش با استفاده از سوخته داغ و خاكستر مشتعل مي شود. وقتي نان آماده شد ، درب آن را برداشته و نان را بيرون مي آورند. اين فرآيند را مي توان تكرار كرد و يا ساير ظروف را با استفاده از سيني هاي فلزي يا سفالي پخت. ته نان به شكل سنگريزه يا ساير مواد مورد استفاده در ساخت كف اجاق خواهد بود. اين فرآيند پخت منحصر به فرد و مقرون به صرفه است و غذايي معطر و خوش طعم توليد مي كند.

انواع گازو فر

خريد فر اخوان

گوستاف دالمان (1855–1941) ، با توصيف فرهنگ مادي فلسطين در اوايل قرن 20 ، از چندين نوع كوره سفالي كه در حال استفاده در آنجا مي ديد ، عكس گرفت. از ميان آن اجاق هايي كه براي پخت نان استفاده مي شد ، تابوني مانند يك قابلمه سفالي بزرگ وجود داشت كه يكي از آنها ته بود. واژگون شد و براي هميشه روي زمين ثابت شد و كف آن با سنگريزه از سنگهاي صاف ساحل يا سنگريزه هاي آهك ساخته شده بود. كانتور گلدان شكل باريك تر و در قاعده آن گسترده تر بود ، در قسمت دهانه آن يك دهانه در قسمت بالاي آن قرار داشت (از آنجا مي توان كوره را وارد كرد يا خمير براي پخت). يك اجاق مشابه علاوه بر سوراخ در بالا ، يك دهانه جانبي به نام "چشم اجاق" داشت كه براي آتش انداختن و پاكسازي خاكستر استفاده مي شد، درب جداشونده آن. اين اجاق كف سراميكي داشت. هر دو نسخه مجهز به پوشش و دسته سراميكي براي آب بندي دهانه بالايي بودند (نگاه كنيد به تصوير). اندازه اين اجاق ها به طور معمول كوچك بود و براي محافظت از آنها در داخل يك كلاس پخت قرار مي گرفت. برخي از اجاق هاي تابون "حفر شده" بودند كه نيمي از آنها در زمين و نيمي از سطح زمين ساخته شده بودند. پس از اينكه فضاي بيروني اجاق گاز كاملاً با زغال سنگ داغ و جگرهايي پوشانده شده از خاكستر احاطه شد ، در كف سنگريزه اي فر پخت مي شد.

تنور
در يمن ، رايج ترين اجاق هاي سفالي هم براي پخت و هم براي پخت غذا استفاده مي شود. شكل آن استوانه اي بود و به نيمي از ارتفاع انسان مي رسيد ، و با يك صفحه باز و باز ، به نام "دهانه تنور" (عربي: bâb al-manaq) ساخته شد، قطر بالاي آن با قطر يكنواخت است پايه فر.

تنوع فر

خريد فر اخوان

اجاق سنگ تراشي: اجاق هاي سنگ تراشي از محفظه پخت ساخته شده از آجر ، بتن ، سنگ يا خاك رس نسوز ساخته شده است. اگرچه به طور سنتي از چوب استفاده مي شود ، اما اجاق هاي زغال سنگ در قرن نوزدهم معمول بودند. كوره هاي بنايي مدرن غالباً با گاز طبيعي يا حتي برق شليك مي شوند و ارتباط تنگاتنگي با نان و پيتزاي صنعتگر دارند. در گذشته ، اما از آنها براي هر كار پخت و پز كه به پخت نياز داشت نيز استفاده مي شد.
اجاق مايكروويو: اجاق است كه غذا را با استفاده از اشعه مايكروويو به جاي اشعه مادون قرمز مي پزد (به طور معمول منبع آتش). دكتر پرسي اسپنسر كه در سال 1946 تصور شد ، ادعا شد هنگام مطالعه مگنترون ، خواص گرمايش مايكروويو را كشف كرد. تا سال 1947 ، اولين مايكروويو تجاري در بوستون ، ماس استفاده شد.
اجاق توستر: اجاق هاي توستر اجاق هاي برقي كوچكي هستند كه داراي درب ورودي ، توري سيم و تابه قابل جابجايي هستند. براي برشته شدن نان با اجاق توستر ، برش هاي نان به صورت افقي روي قفسه قرار مي گيرند. وقتي نان تست درست شد ، توستر خاموش مي شود ، اما در بيشتر موارد درب بايد به صورت دستي باز شود. اكثر اجاق هاي توستر به طور قابل توجهي بزرگتر از توسترها هستند ، اما توانايي انجام بيشتر عملكردهاي اجاق هاي برقي را دارند ، البته در مقياس بسيار كمتر.
اجاق ديواري: اجاق هاي ديواري كار با ماهيتابه هاي بزرگ و اجاق هاي هلندي را آسان مي كنند. عرض به طور معمول 24 ، 27 يا 30 اينچ است. اجاق ديواري كه در سطح كمر يا چشم نصب شده است ، خم شدن را از بين مي برد. با اين وجود مي توان آن را در زير ميز قرار داد تا فضاي بيشتري را ذخيره كند. اجاق گاز جداگانه در مقايسه با محدوده گران است.
اجاق گاز بخار: فر است كه غذا را با استفاده از بخار براي تأمين گرما مي پزد.